Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Az volt a mániája, hogy fakereszttel elégítsék ki

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A rendszerváltás utáni nagy felszabadulás látványos hozadéka volt Budapesten a gombaként szaporodó szexshopok megjelenése, az elsötétített kirakatok mögött pedig azóta sem lanyhul a forgalom. Az iparág persze halad a korral, és ma már megdugható tabletet, távirányítású vibrátort kínál vásárlóinak, bár akadnak bácsik, akik még mindig a szocializmusban kiadott pornómagazinokat keresik. A belvárosban pedig pár ezer forintért pornófilmforgatásokat is szerveznek a vendégeknek.


Az igazán nagy élvezetekért alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk. Átvitt értelemben persze. És akkor még nem is a 980 ezer forintot kóstáló aranyozott vibrátorról beszélünk, hanem a nők 90 százalékánál állítólag perceken belül orgazmust okozó, vákuumot képző csiklóizgatóról, amit csekély 60 ezerért kínál egy budapesti szexüzlet. Igaz, a kis szerkezetbe egy Swarowski-követ is beletettek, bár nem tudjuk, hogy ez mennyit emel az élvezeten.Távkapcsolatban élni sem olcsó, már ha a pár szexuális életük őrlángon tartásáért többre vágyik hagyományos telefonszexnél. 130 ezer forintért itthon is kapható egy páros szett, ami egy vibrátort és egy művaginát tartalmaz. Mindkettőbe nyomásérzékelő pontokat építettek be, amiken keresztül megközelítőleg érezni lehet egymás mozgását. Az együttlét illúzióját keltő találmányt nemrég díjjal is jutalmazta a szexipar. Hasonlóan kétfunkciós a Robofuck nevű kreálmány. A miniágyúra hasonlító eszköz végére művaginát és műpénisz is fel lehet helyezni, hogy ne legyen vita otthon. A mozgás ritmusát pedig távirányítóval lehet állítani.Ezeket az újdonságokat a Keleti pályaudvar mellett 11 éve működő szexbolt, a Diamond Szexshop egyik tulajdonosa mutatta nekünk. Ők igyekeznek követni a nemzetközi trendeket, és úgy látják, hogy bár a fizetőképes kereslet még korántsem akkora nálunk, mint például Németországban, „az emberek időről időre igyekeznek feldobni a szexuális életüket valami újdonsággal”. És nem csak a férfiak. Zsolt nagyjából 30 százalékra saccolja női vásárlóinak arányát.A legtöbb ember maximum öt-hatezer forintot áldoz egy szexuális segédeszközre. Nehezen értik meg, hogy nem véletlenül drágább mondjuk egy orvosi szilikonnal kialakított, akkumulátoros vibrátor. Sokkal nagyobb élményt nyújt.

– magyarázza Zsolt a különböző árkategóriák közötti különbséget, miközben kezembe adja egy német cég furcsán mozgó, legújabb találmányát. Az ötvenezer forintos vibrátorban elektromágnes mozgat egy súlyt, ami Zsolt szerint képes valós szexuális aktust imitálni a nők számára.A bizarrabb eszközöket kevesebb vásárló keresi, de azért egy valamire való szexboltnak ezekből is illik bevásárolnia. Például olyan latex maszkból, aminek az orra helyén egy felfújható pénisz van. De Zsolt mutatott több, minimum ökölnyi átmérőjű műpéniszt, „orvosi” kínzóeszközöket, csempére ragasztható női maszkot a száján nyílással, sőt, férfi erényövet is. Ezeket sokan poénból keresik legénybúcsúkra, de a szexbolt vezetője olyan férfi vásárlóval is találkozott már, aki szexuális vágyának féken tartására önként csatolta fel a fémből készült, vizelőnyílással ellátott péniszlakatot.Szexbolt,  szexuális segédeszköz


A boltnak tekintélyes gyűjteménye van pornó DVD-kből is, de inkább csak megszokásból, mert az emberek többsége amúgy sem vesz meg háromezer forintért egy filmet, amit interneten is megnézhet. Zsolt azért védelmébe veszi a pornó filmipart, szerinte


a neten lévő pornók minősége össze sem hasonlítható ezekkel a DVD-kel.

Szexbolt,  szexuális segédeszköz


Úgy tűnik, a jövő a szexipar egyéb szegmenseiben is az interneté és a mobilos applikációké. Egy külföldi cég például olyan bugyiba helyezhető betétet fejlesztett nőknek, amin keresztül partnerük mobilról, távvezérléssel izgathatja őket. De nem is kell ehhez partner, saját telefonról, az utcán sétálva is működik a dolog, és még az ember kedvenc zenéjével is össze lehet hangolni a ritmust.

Vagy ott van például az speciális tablet, amit férfiaknak alakítottak ki pornónézésre. Az eszközhöz művagina csatolható, a többit már hozzá lehet képzelni.


Szexbolt,  szexuális segédeszköz


A Keletitől alig egy utcára egy kisebb szexboltra akadunk. Ennek az üzletnek is megvannak a törzsvásárlói, akik jellemzően egyedi méretezésű óvszerért és potencianövelő szerekért járnak az Erotikaszigetbe. Külföldi férfi turisták viszont inkább hús-vér lányokat keresnének a boltban.


Mindig el kell nekik magyaráznom, hogy mi nem közvetítünk prostituáltakat és kukkoldánk sincsen

– panaszkodik a tulajdonos.Szexbolt,  szexuális segédeszköz


A Dob utcai szexturkáló eladója nem is titkolja, hogy az emberek fantáziájának megmozgatására használják a turkáló nevet. De betérve az üzletbe hamar kiderül, hogy nem használt vibrátorokban és csipke fehérneműkben utaznak. Segédeszközökből csakis bontatlan csomagolású terméket vesznek át és értékesítenek tovább, használt pornóújságok és DVD-k viszont minden mennyiségben található náluk. A pornóvideókban járatosak számára egész értékes lehet vintage-pornó sorozatuk, amelyben között 1975-ös filmet is láttunk.


Ezeket elsősorban idős bácsik keresik, akik szeretik, ha valami története is van a filmeknek, nem csak úgy bumm, belecsapnak az akcióba.

– meséli a bolt munkatársa.


A férfiasságuk virágkorát a szocializmus éveiben megélt férfiak sokszor egy meztelen nőt ábrázoló, fekete-fehér képpel is megelégszenek, ilyen fotókból is szép gyűjteménye van a boltnak. Sok törzsvásárló már listával a kezében érkezik és húsz-harminc éve kiadott pornómagazinok konkrét számát keresi. De olyan eset is előfordult már, amikor egy fiatal férfi volt gimnáziumi osztálytársnője miatt nyálazta át a bolt 90-es évek elejéről raktáron lévő pornómagazinjait.


Szexbolt,  szexuális segédeszköz


Ahol bárki pornófilm-szereplő lehet

Közvetlenül a Dob utcai szexturkáló mellett futunk bele a szexualitás virtuális és valós világát szintetizáló Erotikacentrumba. Látszólag ugyanolyan szexbolt, mint a többi, elsötétített kirakattal, belül DVD-kel és a polcokról logó vibrátorokkal. Az üzlet alagsorában és galériájában azonban elszeparált kabinok, egy nagy közös moziterem és egy ismerkedésre alkalmas minibár is működik.


Ez nem swinger klub, de azért megvan a swinger jellege. Csütörtökön és szombaton sok pár jön le, néha olyan fullos fiatal nők, hogy leesik az állad, amikor beenged harmadiknak vagy ötödiknek a kabinba.

– meséli egy lelkes, középkorú törzsvendég, miközben körbevezet a különböző helyiségeken.


A beugró férfiaknak 1200 forint, nőknek ingyenes. Ennyiért használhatóak a zárható, képernyővel felszerelt kabinok. A nagyobbakban műbőr ágy is van, a kisebbekben csak tévé meg egy szék. Az alagsorban a politikai korrektség jegyében háromféle film megy: az egyik kabinban egy hetero szexfilm, a másikban leszbikus, a harmadikban pedig homoszexuális férfipornó. A galérián lévő helységekben már nagyobb a szabadság, ott mindenki a kölcsönzőben kiválasztott filmjével vonulhat el.


Szexbolt,  szexuális segédeszköz


A legtöbb kabinon lyuk is van, mert itt szeretjük meglesni egymást. Sokan pedig arra is használják, hogy a szomszédos kabinokból, lyukon keresztül elégítsék ki a másikat, különböző módokon.

– mutatja kalauzom, így nem kell feltennem a kézenfekvő kérdést: mi a fenének jár valaki egy boltba pornót nézni?Nincs vacsora és kevesebb a nő is, mint a swinger klubokban, de itt is voltak már nagyon jó élményeim olyan párokkal, akik egy idegennel akarták feldobni a szexuális életüket.

– meséli egy harmincas férfivendég. Ő gyakran jár swinger partikba is, amiért általában 10-15 ezer forintot kell fizetnie az egyedülálló férfiaknak, ebben benne van a svédasztalos vacsora, az alkohol, a törölköző, zuhanyzó és az óvszer, már ha összejön a szex, amit viszont senki nem garantál. Ennél sokkal jutányosabb a Dob utcai klub belépője, de persze a szex itt sem biztos, és a választék is szűkebb. Egy swinger partira több száz ember is bezsúfolódhat, a Dob utcai klubban maximum 60-70-en vannak egy erős estén. Ahogy a legtöbb swinger klubban, itt is alapszabály, hogy a nem az mindig nemet jelent, és hogy alapvetően a nőé a végső döntés joga, amire néha azért figyelmeztetni kell egy-két embert.


Ha lejön egy fiatal pár, gyakran öt-hat férfi is követi őket a kabinig. Ez elsőre ijesztő tud lenni, volt már, hogy sírva rohant el egy nő emiatt.

Szexbolt,  szexuális segédeszköz


Ezért az üzlet jó hírét szívükön viselő munkatársak és törzsvendégek mindenkit szemmel tartani, és figyelmeztetni a túl rámenős vendégeket. Előfordult már, hogy egy férfit hónapokra kitiltottak, mert nem használt nála a szép szó.


A szolgáltatás azonban korántsem merül ki az idegenekkel való kamatyolás lehetőségében. A nagy közös moziteremben ugyanis nemcsak pornófilmet vetítenek, hanem havonta egyszer egy másfél órás pornófilmet is forgatnak, a vendégekkel közösen. Ezt állítólag egy 78 éves bácsi szervezi, ő gondoskodik a színpadra felállított két pornószínésznőről és a film rendezőjéről is. Utóbbinak meglehetősen rugalmasan kell kezelnie a film cselekményét, hiszen a másfél órás pornófilmnek bárki szereplője lehet, aki befizet 4000 forintot. A DVD-t később meg lehet vásárolni a boltban, de a videókon csak a pornószínésznőket lehet beazonosítani, az akciózó vendégek arcát kitakarják.


Szexbolt,  szexuális segédeszköz


Hát ne Cameron Diazokat képzelj a színpadra, de azért nem is bányarémek ezek a pornószínésznők. Amúgy meg nem irigylem őket.

– összegzi a filmforgatással kapcsolatos élményeit az idősebb férfivendég. A vendégek életkora nagyon vegyes, nagyjából húsztól hetven évig terjed. A csúcstartó az a 79 éves bácsi, akinek minden alkalommal fél órát kell dolgoznia magán, hogy akcióba lendülhessen, de általában sikerül neki. Ideális vendég nincs, de aki rendszeresen megfordul a klubban, arra kalauzom szerint jellemző a nyitottság és egymás perverzióinak elfogadása:


Lejárt ide egy nő, akinek az volt a mániája, hogy fakereszttel elégítsék ki, és ismerek egy olyan férfivendéget, aki csak egy bizonyos bábuval képes az önkielégítésre. Sokan megmosolyogják, én nem. Minden embernek mást jelent a szexualitás, és ezt tiszteletben kell tartani szerintem.