Az utolsó pillanatban írták ki a metrótendert

-

Tarlós szerint a 3-as metró felújítása februárban vagy márciusban kezdődhet el.


Kiírta a 3-as metróvonal infrastruktúrájának felújításához kapcsolódó kivitelezési tendert a főváros közbeszerzési cége - mondta Tarlós István főpolgármester kedden az Inforádióban. A főpolgármester azt mondta, határidőt szabott a közbeszerzési cég vezetőjének, ha szeptember 12-ig nem készítik el a tendert „a kivitelezés munkafázisainak", akkor javaslatot tesz az elbocsátására.

A határidő hétfő éjfél volt, és nem sokkal 23 óra után megérkezett a Miniszterelnökségtől a támogató tanúsítvány és a közbeszerzési cég feltöltette a kivitelezési tenderkiírást és elküldte a közbeszerzési hatóságnak - mondta Tarlós. Ezt két napon belül kell eljuttatniuk az Európai Unió hivatalos közlönyéhez, ahol majd öt napon belül jelenik meg.

Tarlós szerint a kivitelezési munkák - idén november helyett - jövő februárban vagy márciusban kezdődhetnek. Ez a közbeszerzési eljárás szabályaiból fakad - mondta a főpolgármester. Szerinte a felújítási munkákkal - bár "2019 vége még nem zárható ki" - 2020 tavaszára végeznek. A metrószerelvényeket pótló buszoknak legkésőbb február középig meg kell érkezniük.