Az Utiber készíthet tanulmányt az M4-es folytatására

Fotó: MTI / Bugány János

-

Az Utiber Közúti Beruházó Kft. nyerte mintegy 24,5 millió forintos ajánlatával az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakasza, valamint egy új Tisza-híd építésének újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészítésére kiírt tendert – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).


Tájékoztatásuk szerint a nyílt közbeszerzést 2015. október 31-én írták ki, és a legolcsóbb ajánlat nyert. Az Utiber Kft.-n kívül még egy cég, az Euroút Zrt. nyújtott be ajánlatot.

Az új pályázatra azért volt szükség, mert a leállított M4-es beruházás műszaki készültségét (amely mintegy 30 százalékos) felül kell vizsgálni – tették hozzá.

A 28,9 kilométeres szakaszon épülő új Tisza-híd építési munkálataihoz a már elkészült elemeket is fel kell használni. A hidat tolásos technológiával tervezték, ezt a technológiát szabadalom védi. Az értékvesztés elkerülése érdekében a tanulmánynak úgy kell elkészülnie, hogy a kiviteli közbeszerzési eljárás év végén kiírható legyen, és eredményes eljárás esetén a kivitelezés 2017-ben megkezdődhessen.

A tervek szerint az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszát, valamint az új Tisza-hidat 2019 harmadik negyedévétől lehet majd használni.