Az úszószövetség visszalőtt a távozó szponzorra

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A KÉSZ valóban nem támogatja a szövetséget, de nem Kiss László ügye miatt, hanem már négy éve, ezért a szövetség perli is – közölte a szövetség sajtósa.


A csütörtökön lemondott szövetségi kapitány, Kiss László ügye után a KÉSZ Zrt. bejelentette, hogy felbontja az úszószövetséggel kötött szponzori szerződését. A dokumentumot 2013-ban írták alá, miután Magyarország elnyerte a 2021. évi vizes-vb szervezésének jogát.

A megállapodás négy évre szólt, és kiegészült a vb szervezőbizottságának egyszeri, induláskori támogatásával is. „Bár a fizetési kötelezettséget a felek rögzítették, a KÉSZ Zrt. – annak ellenére, hogy a MÚSZ a maga részéről biztosította az ellentételezést (reklámok formájában) – a cég nem fizetett” – közölte pénteken a szövetség.

„A MÚSZ vezetése a többszöri sikertelen felszólítás után bírósághoz fordult, amely első-, majd másodfokon arra kötelezte a KÉSZ Zrt.-t, hogy a szövetség egyértelműen bizonyított teljesítésének ellenértékét egyenlítse ki” – folytatódik a szövetség közleménye.

Az úszószövetség szerint a KÉSZ „azt a látszatot kívánja kelteni, mintha egy folyamatos, eddig példás együttműködést szakítana meg azzal, hogy a Magyar Úszó Szövetség a kapitány körül kialakult helyzet miatt méltatlanná vált a támogatásra. Valójában a bírósági ítéletben foglalt fizetési kötelezettségnek nem tett eleget, és a MÚSZ képviseletében eljáró ügyvéd jelezte: ha erre nem kerül sor, végrehajtást kezdeményez ellene.”


Utaltak

A szövetség egy további fejleményről számolt be kevéssel az első közlemény után: „Bizonyos értelemben érthetetlen ellentmondás, hogy míg a KÉSZ Zrt. csütörtökön morális okokra hivatkozva elhatárolódott a Magyar Úszó Szövetségtől, ezzel mintegy párhuzamosan, a bírósági ítéletben foglaltaknak megfelelően átutalta az ezidáig esedékes, tetemes összegű tartozását a MÚSZ-nak”

A közleményben azt is írják, hogy a támogatók továbbra is a sportág mellett állnak, folytatják a felnőtt és a korosztályos válogatottak, valamint a kiemelt események és programok támogatását: Porsche Hungária, Danubius Hotels, Waberer's, Roland Divatház, Kalotherm Zrt., Mauri Utazási Iroda, Kecskemét Városa, Kulcs-Soft, ARENA Magyarország Kft., Fővárosi Vízművek, Kézmű, Erfo, Irol Kft., Nemzeti Sport, Népszava.

Végül a szövetség „a többi partnerétől sem kapott negatív visszajelzést, és további konzultációk során kívánja megerősíteni az együttműködést.”