Az ünnepélyes megnyitó előtt beomlott egy sportcsarnok Csehországban

-

Éppen floorballbajnokság folyt a pár napos épületben Česká Třebovában, amikor összedőlt a tető.


Beomlott egy pár napja átadott sportlétesítmény tetőszerkezete a kelet-csehországi Česká Třebovában, éppen miközben egy floorballbajnokság zajlott az épületben, de szerencsére nem sérült meg senki komolyabban – közölte vasárnap a helyi floorballklub vezetője.

Mintegy 80 ember tartózkodott az új sportlétesítményben a baleset idején szombat este 9 óra körül. Mindenkinek sikerült kimenekülni, mielőtt a tetőszerkezet darabjai a földre hullottak. Két 16 év körüli fiú – mindkettő a floorballbajnokság résztvevője – könnyebb sérüléseket szenvedett menekülés közben, őket a közeli kórházban látták el.

Egyelőre nem világos, hogy miért omlott be a tető olyan hirtelen – nyilatkozta újságíróknak Tomáš Friš, a sportlétesítmény tervezője, hozzátéve, hogy az építkezés során minden előírásnak eleget tettek. A tervező kizártnak tartotta, hogy a tetőn felgyülemlett 25 centiméteres hó okozta volna az omlást.

A sportlétesítményt Pardubice régió építtette 58 millió cseh koronából (660 millió forint), és január 2-án vették használatba.

A floorballbajnokságot – másik megfelelő pálya híján – el kellett halasztani, csakúgy, mint a létesítmény vasárnap délutánra tervezett ünnepélyes megnyitóját.