Az ukrán rendőrség visszafoglalt egy városházát

Fotó: AFP / ANATOLII STEPANOV / AFP / ANATOLII STEPANOV

-

Mariupolban, Donyeck megye déli részén az éjszaka folyamán oroszbarát szakadároktól vették vissza az épületet. Kelet-Ukrajnában folytatódnak a harcok, újabb halálesetekről számoltak be.


Arszen Avakov ukrán belügyminiszter beszámolója szerint az akció nem követelt áldozatot és a rendőröket civil aktivisták is segítették. A városban három oroszbarát tüntetőt nemrég lőttek le. A BBC arról ír, a helyi média beszámolói szerint a „független donyecki köztársaság” szerint még mindig az ő ellenőrzésük alatt áll a városháza.

Eközben Artemivszkben

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Donyeck megye északi részén lévő városban mintegy száz fegyveres orosz, katonákkal az élen megtámadott egy katonai fegyverraktárat. Az ukrán katonák visszaverték a körülbelül háromnegyed óráig tartó támadást. Az eddigi adatok alapján közülük sérült meg egy valaki. Egy blogger katonai helikoptereket is kiszúrt Artemivszk fölött.

Eközben Szlovjankszban

Csütörtökön páncélozott járművek támadták meg a Moszkva-barát szeparatisták egyik úttorlaszát. Az AFP hírügynökség fotóriportere öt harckocsiról számolt be. A szakadárok szóvivője azt mondta, egy emberük meghalt, egy megsebesült. Más források két halottról értesültek. A helyi önkormányzatban dolgozó civileket arra kérték, menjenek ki az épületből. A város más pontján is volt lövöldözés.


Helikopterek Artemivszk fölött