Az újságírónő, aki túlélte a Trump magazint

Fotó: ANADOLU AGENCY / CEM OZDEL

-

Carey Purcell hosszú írásban számol be kálváriájáról: fizetési csekkjét visszadobta a bank, rákos lett, és megszűnt az egészségügyi biztosítása.


Hosszasan írt saját sorsáról Carey Purcell amerikai újságírónő, aki korábban a Trump magazinnak dolgozott, kezdetben recepciósként. Még csak négy hónapja volt ott, amikor fizetési csekkjét már visszadobta a bank.


Én személy szerint soha nem volt nagy rajongója Donald Trumpnak, és nagyon keveset tudtam róla.

Kezdetben az volt a feladata, hogy Trumpnak szóló, kézzel írt leveleket nézett át, amelyekben rendszerint pénzt kértek a milliárdos vállalkozótól. Az egyikben pedig az állt: „Őszintén remélem, hogy egyszer indul az elnökségért.”

Amikor Purcellt felvették a Trumphoz, a magazin már hírnevet szerzett magának. A lapot Trump kézileg vezérelte, a magazin harmada Trumpról, a családjáról és a vállalkozásairól szólt. És a maradék?A vagyonosság pornó

nyilatkozta a lap egykori kreatív és szerkesztőségi igazgatója a Daily Newsnak.

A magazin 2004-es újraindítása jókor jött Trumpéknak, épp csődbe ment az Atlantic City-i kaszinó, az újjászületésre szükség volt. A Las Vegas-i Trump Tower kaszinó éppen fejlesztés alatt állt, a lapot mint a Trump birodalom újabb darabját mutatták be.

Újabb magazinokat is indítottak, de ezek sem muzsikáltak jól üzletileg: 2007-re a hiány már több mint hétmillió dollár volt, szeptemberben a cég fizetésképtelenné vált.


Az újságírónő szerint a lapok elsősorban Trumpot és a luxuscikkeket reklámozták, szexista tartalomból sem volt kevés. A szerkesztőségen belül rossz volt a kommunikáció, még az előfizetőkről sem volt adatbázis. Káosz uralkodott minden téren. Néha már a világítást is lekapcsolták, a hitelezők egymásnak adták a kilincset.

Amikor már többször is visszadobták Purcell fizetési csekkjét, mint írja,


egy barna papírzacskóban kaptunk egy csomó százdollárost.

Az újságírónőnél 2007-ben diagnosztizálták a pajzsmirigyrákot, de a betegbiztosítása ügyében a humánerőforrás-menedzser nem sok jóval biztatta. A cég már a csőd közelében volt, a munkatársak egymás után hagyták el a szerkesztőséget is. Így tehát Purcell, mint írja, „hála” Trumpnak, elvesztette az egészségét, majd az egészségügyi biztosítását is.

Carey Purcell végül meggyógyult, azóta neves amerikai, New York-i lapok szerzője.