Az Újpest győzött, amivel kisegítette a Fradit is

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Az Újpest FC sorozatban ötödik győzelmét aratva 1-0-ra nyert a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első szombati mérkőzésén.


Az első félidő első fele szinte eseménytelenül telt el, helyzetig egyik csapat sem jutott el. Az Újpest birtokolta többet a labdát, de nem tudta átjátszani az MTK védelmét. A folytatásban kissé megélénkült a játék, gól azonban nem esett a szünetig.

A fordulást követően a korábbiaknál lendületesebb volt mindkét gárda, akadt egy-két helyzet is, de aztán ismét visszaállt az első félidőben tapasztalt iram. Az Újpest közelebb állt a gólhoz, végül egy szabadrúgásból előnyhöz jutott. A hajrá is a lila-fehéreké volt – Ojo kapufát lőtt –, így megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Az 54 ponttal a harmadik helyen álló vendégeknek hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg. Az MTK vereségével csökkent a esélye annak, hogy beérik a bajnokságban – a forduló előtt – 55 ponttal második helyen álló Ferencvárost.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Újpest FC–MTK Budapest 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1381 néző, v.: Erdős
gólszerző: Litauszki (74.)
sárga lap: Thiam (55.), Torghelle (79.)

Újpest FC:
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Hudák, Stanisavljevic (Addo, 92.) - Nagy G., Bardhi (Sankovic, 54.), Suljic (Cveijba, 94.) - Ojo

MTK Budapest:
Hegedűs L. - Baki, Vukmir, Poór (Vadnai, 44.), Vass Á. - Pölöskei Zs., Thiam - Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Bese, 69.) - Torghelle