Az Újpest beperelte az Újpestet

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az UTE peres eljárást indított az Újpest 1885 Futball Kft-vel szemben, mert sem ők, sem a szurkolók nem elégedettek a csapat új címerével.


Az Újpest 1885 Futball Kft. nemrég megváltoztatta a lila-fehér csapat hivatalos címerét. A 2017/18-as szezon kezdetétől a mezeken, a honlapjukon, és minden hivatalos felületen az új Újpest-címert kezdték el használni.
Ennek azonban az Újpesti Torna Egylet nem örült, és a szurkolók is tüntetést szerveztek a Szusza Ferenc stadionhoz. Bár a tüntetésre több ezer embert vártak, végül csak hatszáz-nyolcszáz lila-fehérbe öltözött szurkoló ment el a Megyeri útra, a klub belga elnöke, Roderick Duchatelet viszont úgy döntött, ragaszkodik az új címerhez.
A tüntetésen felszólalt a volt válogatott focista, Urbán Flórián, illetve Széki Attila is, aki tíz évvel ezelőtt lépett pályára néhány meccsen az Újpest színeiben, azóta pedig Curtis néven a zeneiparban lett ismert. Ők és a többi tüntető arra kérte Őze Istvánt, az UTE elnökét, hogy ne pereskedjen, hanem próbáljon megegyezésre jutni Duchatelet-vel.
Az UTE viszont soron kívüli jogi eljárást kezdeményezett, ezt pedig Facebook-oldalukon is bejelentették.