Az új kézilabda-kapitány kihirdette 22 fős keretét

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Kilenc Ferencváros-játékos került be a női kézilabda-válogatott 22 fős keretébe, amelyet Kim Rasmussen szövetségi kapitány kedden hirdetett ki.


A magyar nemzeti csapat a szlovénok elleni, siófoki edzőmérkőzésre készül, amelyet október 8-án rendeznek. A bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Győri Audi ETO KC-t öt játékos képviseli a névsorban.


A dán edző a magyar szövetség (MKSZ) keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: sajnos néhány fontos játékost nélkülöznie kell most és a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon is, de úgy érzi, nagyszerű magyar kézilabdázók vannak, ezért fontosnak tartja, hogy minél több fiatalt próbáljon ki. Célja, hogy ők két év múlva már készek legyenek a válogatottbeli szereplésre. Az elvárásról azt mondta, csapatával szeretne legalább az elődöntőbe jutni a kontinenstornán.

„A magyar válogatottat a világ nyolc-tíz legjobb csapata közé sorolom, de véget kell vetni annak az időszaknak, hogy egyik nap álomszerűen, majd másnap borzalmasan játszik a csapat” – hangsúlyozta Rasmussen, aki szerint együttesének okosan és szívvel kell játszania, de a tiszta fej is nagyon fontos lesz.

A román CSM Bucuresti trénereként idén tavasszal Budapesten Bajnokok Ligáját nyert Rasmussen számára a siófoki lesz az első hivatalos mérkőzés a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Amint kifejtette: nagy reményekkel várja az október 2–9. közötti edzőtábort és a siófoki meccset is.


A magyar női válogatott kerete:

kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Oguntoye Viktória (Dunaújvárosi KKA)

jobbszélsők: Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
jobbátlövők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC, német), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pásztor Noémi (NEKA)
balátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)
balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)