Az UEFA új elnöke Londont dicsérte

Fotó: AFP / JURE MAKOVEC

-

London tökéletes helyszíne lesz a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőinek és fináléjának Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új elnöke szerint.


„Örülök, hogy itt lehetek Angliában, az országban, amely a világnak adta a labdarúgást” – hangsúlyozta a szlovén sportvezető, akinek ez volt első hivatalos útja múlt szerdai megválasztása óta.


A négy év múlva 60 esztendős jubileumát ünneplő Európa-bajnokság mérkőzéseit 13 ország városaiban, köztük Budapesten rendezik. Az eseményen – ahol a 13 nemzeti szövetség képviselői mellett az angol válogatott szövetségi kapitánya, Sam Allardyce is részt vett – Ceferin kiemelte, a kontinensviadal több okból is egyedülálló és emlékezetes lesz.

„London egy csodálatos, vibráló, multikulturális város, ahol mindig otthon van a labdarúgás – mondta. – Mi lehet jobb annál, mint hogy a találkozókat a kontinens négy sarkában rendezzük?”

Az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont 2020-ban, akárcsak Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága. Baku, München, Róma és Szentpétervár három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt rendez majd.