Az UEFA-nál előre köszönnek Kubatov jogászainak

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor az M4 Sport stúdiójában beszélt a bajnok focicsapat esetleges nyári erősítéseiről és természetesen a meccseket bojkottáló ultrákról is.


A Ferencváros a télen nem tudta megerősíteni a keretet, a nyáron viszont elengedhetetlen lesz néhány új játékost igazolni, ha a Bajnokok Ligája selejtezőjéből tovább szeretne jutni. Egy játékossal már előszerződést kötött a klub, de Kubatov nem árulta el, hogy magyar vagy külföldi focistáról van-e szó. Böde Dániel mellé egy középcsatár érkezhet, Thomas Doll vezetőedző most is úton van, ahogy Kubatov fogalmazott, „egy centert figyel meg Észak-Európában.”

A Borussia Dortmunddal kötött megállapodás szerint akár fiatal dortmundi játékosok is kerülhetnek a Ferencvárosba, jelenleg két olyan focista van, akiket figyel a német klubnál az FTC, és „akik az első keret szélén táncolnak.”


Boru


„A Fradi nagyon keveset tud költeni az átigazolási piacon, néhány százezer eurót, ami európai viszonylatban szinte semmi, nagy kérdés, hogy esetleg tőlünk vesznek-e meg játékosokat. És hogy így tudunk-e hozni játékosokat, akár kölcsönben, neves, nemzetközi hírű angol, német vagy olasz kluboktól. Nagyon nehéz meggyőzni a játékosokat, azt tudjuk mondani, hogy van egy nagyszerű edzőnk, ismeritek, van egy szép stadionunk és a Ferencváros megnyerte a bajnokságot, de


amikor Németországban kinyit az ember egy sportlapot, a magyar bajnokság nincs benne.

Közben egy lengyel, egy cseh vagy egy horvát bajnokság igen” – mondta Kubatov.


Doll és a stadion jó tárgyalási alap


A szurkolókkal való viszonyáról is kérdezték az elnököt, elmondta, hogy miért nem történt megegyezés az ultrákkal való megbeszélésen. „Nagyon nagy szükségünk lenne a szurkolókra, de nekünk rendre is nagy szükségünk van. A nemzetközi porondon büntetéseket fizettünk, zárt kapuk mögött játszottunk. Amikor az UEFA Fegyelmi Bizottsága elé mennek a jogászaim és Orosz Pali, akkor azt mondják nekik, hogy


Már megint maguk?

Lehet, hogy évekbe fog telni, amíg ezt megértik a szurkolók. Én ezek között a fiúk között nőttem fel, három és fél éven keresztül megpróbáltuk megértetni egymással, hogy hol vannak a határok, de nem ment, ezért most szigor van.”

Kubatov szerint tettek engedményeket, például, hogy az ultrák alacsonyabb jegyárral tudjanak bejönni, de ez sokáig nem fog élni, hiszen néhány héten belül elkezdődik a bérletek árusítása a következő szezonra.