Az Uber magyar utódja is leállt

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Csak külön lehet autót és sofőrt bérelni.


Szünetelteti sofőrös bérautó-szolgáltatását a Car4You. A céget a piacon az Uber autómegosztó szolgáltatás egyik szellemi utódjának tekintettek - írja a Magyar Idők. A lap szerint nem érhető el a cég "gyakorlatilag taxis szolgáltatásnak minősülő" kombinált szolgáltatása. Az appon keresztül sofőrrel együtt lehetett autót bérelni, a fővárosi taxirendeletben megállapított tarifánál olcsóbban. Az autóbérlés és a sofőrszolgáltatás külön-külön továbbra is elérhető.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke szerint a leállás azt sejteti, hogy a cég működése nem felelt meg a taxistevékenységre vonatkozó szabályozásnak. Szerint számos cég próbálja meg kijátszani a törvényi szabályozást, ideig-óráig tudnak is működni, azonban amikor a tevékenységük átlép egy nagyságrendet, és nyilvánvaló lesz a működésük jellege, akkor megbüntetik őket.

A piacon fellelhetők kisebb-nagyobb vállalkozások, amelyek sárga fólia és rendszám nélkül tevékenykednek, sofőrszolgálatok vagy autókölcsönzési tevékenység mögé bújnak, de a törvényi szabályozás ebben a kérdésben szigorú és egyértelmű - mondta Metál Zoltán.