Az Uber is új szabályozást szeretne, a taxisok péntekig tüntethetnek

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A telefonos applikáció ellen tiltakozó taxisoknak a rendőrség péntek éjfélig engedélyezte a tiltakozást.


Péntek éjfélig maradhatnak a tiltakozó taxisok a V. és VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila út–Andrássy út kereszteződésénél, a rendőrség ugyanis tudomásul vette, hogy folytatják a demonstrációt – írta a police.hu.


A forgalom ugyanúgy haladhat, mint az elmúlt napokban, tehát minden irányban egy-egy sávot szabadon hagynak a demonstrálók. Ugyanakkor a rendőrség azt kéri, az autósok, ha tehetik, inkább egy másik útvonalat válasszanak.


Az Uber egyetért a kormánnyal

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai bejelentését üdvözli az Uber, szerintük is új, modern szabályozási keretre van szükség – közölte a közösségi személyszállító szolgáltató szerdán az MTI-vel.


Tuzson szerdán úgy nyilatkozott, a kormány a taxisok oldalán áll, és úgy döntött, szigorítást vezetnek be, olyat, amely nemcsak „jól végrehajtható, hanem szankciókkal is ellátható”. Az államtitkár azt is bejelentette, hogy tárgyalni fognak a taxisokkal, addig is szüntessék be a demonstrációt. A taxisok viszont közölték, erről szó sem lehet, mert semmire sem kaptak választ a kormánytól.