Az Uber 2000 munkahelyet biztosítana, ha nem szívóznak vele

Fotó: Getty Images / Adam Berry

-

A jövő év végéig kétezer embernek tudnának jövedelmet biztosítani, feltéve, hogy értelmesen szabályozzák Magyarországon a piacot - mondta Fekete Zoltán, az Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég magyarországi vezetője a Népszabadságnak.


A napilap szerdai számában ír arról, hogy Magyarországon mintegy 40 ezer, főként 21 és 40 év közötti használója, és néhány száz sofőrje van az Ubernek. A cég magyarországi vezetője állítja: tevékenységük nem szüntet meg munkahelyeket, hanem inkább létrehoz, amennyiben megfelelő a piaci szabályozás.


Ez esetben a jelenlegi alkalmazás mellett olyan, a világ más városaiban már működő szolgáltatásokat is bevezetnének, amelyek a hivatásos sofőröket célozzák. Az Ubert saját autóikkal jelenleg is használják olyan taxisok, akik elégedetlenek a szabályozási környezettel, mert az nem nekik, hanem a fuvarszervező cégnek jó.

Arra, a kérdésre, hogy mit szól Fekete ahhoz, hogy a taxisok szerint az uberesek feketéznek, azt válaszolta: a cég szabályozáspárti, a sofőrjeiknek ugyanis azt mondják, az Ubernél szerzett jövedelem adóköteles.