Az RTL Klub is az Origóra pályázna?

-

HÁTTÉR

A Népszabadság arról értesült, hogy az RTL Klub is szeretné megvásárolni az eladósorba került hírportált. Ezt a kereskedelmi csatornánál nem erősítették meg, az RTL nem kívánta kommentálni az információt.


A lap információi szerint az RTL Klub vezetése és annak luxemburgi anyacége üzleti fantáziát lát az évek óta veszteséget termelő Origóban. Ezt azonban a csatornánál hivatalosan eddig senki nem erősítette meg, és az RTL Klub egyik vezetője is csupán egy „no comment” üzenettel reagált a lap értesülésére.


Az RTL Klub egyébként a negyedik nyilvánosságra került vevőjelölt lenne.


Az érdeklődők közt van még a Brit Media, élén Megyeri András Jonatánnal. Ez a cég néhány hete 40 millió forinttal szállt be a Klubrádióba, ügyvezetőjéről pedig azt lehet tudni, hogy van iparági tapasztalata, mert korábban a Viasat és a TV2 csatornáknál dolgozott kereskedelmi területen – írja a lap.


A Népszabadság kiemeli, hogy a Hirkereső.hu tulajdonosa, Holló Gábor is érdeklődik az Origo iránt. Holló egyébként az Egyesült Államokban él, és onnan irányítja a nyereséget termelő kétszemélyes vállalkozását. Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója is szeretné megvenni az Origót, ezt az információ az erősíti, hogy Schmidt a közelmúltban médiacéget alapított.


Az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy eladja az 1998-ban alapított, az elmúlt néhány évben már veszteségesen működő hírportált. A Magyar Telekom hivatalosan azzal indokolja az eladást, hogy a német anyacég minden piacán profiltisztítást hajt végre.