Djokovics lemosta Nadalt a Roland Garroson

Fotó: Getty Images / Julian Finney

-

A francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében a szerb világelső három szettben verte a kilencszeres párizsi bajnokot. Djokovics először győzte le spanyol riválisát a Garroson, a négy között a Ferrert négy szettben elintéző Murray lesz az ellenfele.


Djokovics magabiztos játékkal kezdett, könnyedén lépett el 4:0-ra, Nadal azonban ezt követően új erőre kapott, és elképesztő erőfeszítések árán egyenlített. Ezután újra a szerb játékos vette át az irányítást, mallorcai riválisa főként csak védekezett. Djokovics végül a hatodik játszmalabdáját értékesítve 67 perc alatt nyerte az első szettet.

A második játszmában is Djokovics volt fölényben, és viszonylag könnyedén került kétszettes előnybe. Nadal a Roland Garroson pályafutása során először került 2-0-ás hátrányba.

A harmadik felvonásra Nadal megtört, egyre többet hibázott, ezt pedig Djokovics simán kihasználta, és összességében könnyedén nyerte a mérkőzést.

A két sztár 44. alkalommal találkozott egymással, Nadal a vereséggel együtt 23-21-re vezet, azonban legutóbbi hét találkozásuk alkalmából hatszor már Djokovics volt a jobb. A Roland Garroson hetedszer kerültek szembe egymással, itt Djokovics először tudta megverni Nadalt.

Nadal mérlege így 70-2-re romlott a Roland Garroson.


A negyeddötőben:
Djokovics (szerb, 1.) – Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1

Murray (brit, 3.) – Ferrer (spanyol, 7.) 7:6, 6:2, 5:7, 6:1

Az elődöntő párosítása:
Djokovics –Murray (
Tsonga (francia, 14.) – Wawrinka (svájci, 8.)