Az oszták–magyar határon marad a szúrópróbaszerű ellenőrzés

-

Werner Faymann osztrák kancellár azt jelentette be a kormány rendkívüli ülése után, hogy a német szigorítás ellenére nem vezetnek be újabb intézkedéseket, marad a szúrópróbaszerű ellenőrzés az osztrák–magyar határon.


Az osztrák kormány vasárnap délután rendkívüli ülést tartott az aktuális menekülthelyzetről Werner Faymann kancellár, Reinhold Mitterlehner alkancellár, Sebastian Kurz külügy- , Johanna Mikl-Leitner belügy- és Gerald Klug védelmi miniszter részvételével.

A válságülés után az alkancellár azt jelentette be, hogy Ausztria megerősíti keleti és déli határának ellenőrzését. Mint kiderült, ez nem jelent újabb szigorítást, hanem maradnak az eddigi, szúrópróbaszerű vizsgálatok.

Werner Faymann ugyanakkor arról is beszélt vasárnap este, hogy a helyzet bizonytalan, mivel azt sem lehet tudni, mennyi menekült tartózkodik Ausztriában, akik számára, mivel nem utazhatnak tovább Németországba, újabb befogadóállomásokról kell gondoskodni.

A német és az osztrák kancellár, az osztrák alkancellár, valamint a két ország belügyminiszterei kedden találkoznak, hogy megvitassák az Ausztria és Németország közötti határon bevezetett szigorított ellenőrzés módját.