Az összes profiját elküldte az NB II-es csapat

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Dunaújváros focicsapatánál a fennmaradás a tét, ezért minden játékost és edzőt elküldtek.


A másodosztályú klub vezetősége azért bontott szerződést jóformán mindenkivel, hogy biztosítani tudja a tavaszi életben maradást, illetve a nyárra rendezze a klub anyagi alapjait – írta a Blikk. A folytatásban saját nevelésű fiatalokkal fognak kiállni.

„Terveinket a felnőtt csapatunknál igyekeztünk az elvárások és lehetőségek egyensúlyban tartásával kialakítani és olyan eredményt elérni, hogy elérhető közelségbe maradjon akár a feljutás, ha sikerül extra forrásokat bevonni. A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani” – áll a klub hivatalos közleményében.

A hivatásos játékosok elküldésének köszönhetően megmaradó összeget az egyesület az adósságai törlesztésére fordítja, hogy hosszú távon képes legyen biztosítani a működését.

Az elmúlt két-három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben. Az idei őszi szezonban pedig továbbra sem volt szponzorációs támogatónk. Ezt egyetlen első illetve másodosztályú klub sem bírná el – folytatódik a közlemény. – A fentiek miatt, a felnőtt csapatunknál a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk.”