Az oroszokkal selejtez a Mocsai-csapat

Fotó: AFP Photo / AFP Photo

HÁTTÉR

A magyar férfi kézilabda-válogatott az orosz, a portugál és az ukrán csapattal került egy csoportba a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában.


Az Európai Kézilabda Szövetség pénteken, Varsóban rendezte a sorsolást, a selejtezősorozatban érintett 28 csapatot hét négyes csoportba osztották. A kvartettekből az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut ki 2016-os kontinensviadalra, amelynek a házigazda lengyelek automatikus résztvevői – számolt be az MTI. Mocsai Lajos együttesét az első kalapból húzták ki, a második kalapból az oroszokat kapta meg, akik a januári Eb-t a 9. helyen zárták a magyarok mögött, a tavalyi vb-n hetedikek lettek. A portugál csapat legjobb Eb-eredményét 2000-ben könyvelhette el, amikor hetedik lett, míg az ukrán válogatott 2011-ben 11.-ként végzett. Az Eb-házigazda lengyelek bejelentették, hogy négy városban - Krakkó (15 ezer férőhelyes csarnok), Wroclaw (6500), Gdansk (10 000), Katowice (10 000) - rendezik a kontinensviadal csoportmeccseit, a lengyel válogatott Krakkóban lép pályára. Ugyancsak Krakkóban, továbbá Wroclawban lesznek a középdöntős mérkőzések, míg az elődöntők, a bronzmeccs és a finálé az előbbi városban. A kvalifikáció október végén kezdődik.


A CSOPORTOK: 1. csoport: Horvátország, Norvégia, Hollandia, Törökország 2. csoport: Dánia, Fehéroroszország, Litvánia, Bosznia-Hercegovina 3. csoport: Szlovénia, Svédország, Szlovákia, Lettország 4. csoport: Szerbia, Izland, Montenegró, Izrael 5. csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Portugália, Ukrajna 6. csoport: Franciaország, Macedónia, Csehország, Svájc 7. csoport: Spanyolország, Németország, Ausztria, Finnország