Az orosz követségnél robbantottak az afgán fővárosban

-

A merényletnek halálos áldozatai is vannak, sok a sérült.


A feltételezések szerint egy öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát egy autóban az orosz nagykövetséghez közel Afganisztán fővárosában, Kabulban - közölte a BBC. Az áldozatok száma folyamatosan nő. Korábban 4, már 7 halottról szólnak a hírek, két nő is az áldozatok között van. A korábbi 20 helyett már 25 sérültről beszélnek. A merényletet az orosz nagykövetséggel szemben követték el, azonban az oroszok szerint ez nem ellenük irányult. A merényletet egy afgán televízió-csatorna munkatársainak kisbusza ellen követték el Kabulban.

Abdul Rahmán Rahimi afgán tábornok azt mondta, a támadók egy robbanószerrel megrakott gépjárművel nekihajtottak a legnagyobb afganisztáni médiatársaság, a MOBY Group tulajdonában álló TOLO TV hírcsatorna kisbuszának, amely a támadás idején a tévéseket éppen munkából vitte haza.

A támadás elkövetését egyelőre egy szervezet sem vállalta, ugyanakkor a tálib szélsőséges mozgalom tavaly októberben bejelentette, hogy a TOLO TV és egy másik hírtelevízió, a 1TV célpontokká válhatnak, mert szerintük hamis információkat fabrikálnak.

A merénylet az első olyan terrorakció Afganisztánban, amit egy jelentősebb médiaorgánum ellen követtek el.