Az Örökmozgó fennmaradásáért küzd az üzemeltető

Forrás: Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

-


Mint korábban hírül adtuk, napokon belül bezárhat az Örökmozgó mozi, mert a mozit fenntartó MaNDA nem tudja kifizetni a megemelt bérleti díjat, amelyet a tulajdonos Budapest Film kér. A Budapest Film közleménye szerint ugyanakkor a MaNDA eddig nem fizetett bérleti díjat, most pedig irracionálisan alacsony áron akarják továbbra is bérelni a mozit.

A MaNDA válaszközleményt adott ki, melyben ismét leszögezik, hogy irreálisan magasnak tartják a Budapest Film által kért 560 000 Ft + ÁFA bérleti díjat, ami mellett "nehéz elképzelni, hogy bárki is art mozit üzemeltetne". Továbbá szerintük "nem felel meg a valóságnak, hogy a MaNDA egy fillért se fizetne a Budapest Filmnek. Áthárított szolgáltatásként havi bruttó 109 ezer forint közös költséget és évi mintegy 600 000 forint építményadót számláznak be intézményünknek."

Közleményüket azzal zárják, hogy "a bérleti szerződés meghosszabbítására tett javaslatunkat, kiegészítve a közös üzemeltetésre tett javaslatunkkal holnap eljuttatjuk a Budapest Film Zrt.-hez, bízva a további sikeres együttműködésben."