Az óriásölő Kakasok nagy vereséget szenvedve kiestek az FA-kupából

Fotó: Getty Images / Ian Walton

-

Az első meccsen remekelt, a második elején viszont két gólt is kapott, majd emberhátrányba került a Bradford City, amely korábban a Chelsea-t is búcsúztatta a Stamford Bridge-en. Végül kiesett, a Reading meccselhet az Arsenallal a döntőért április 18-án.


FA-kupa, negyeddöntő, újrajátszás

Reading–Bradford City 3-0 (2-0)
Gólszerző: Hal Robson-Kanu (6.), Garath McCleary (9.), Jamie Mackie (68.)
Kiállítva: Felipe Morais (Bradford City, 62.)

Az első meccsen: Bradford City–Reading 0-0

Továbbjutott: a Reading, 3-0-s összesítéssel.

Kilenc napja játszott egymással először – hosszú idő után – a Bradford City és a Reading, az FA-kupa negyeddöntőjében izgalmas meccsen játszottak 0-0-s döntetlent Bradfordban. A másodosztályú Reading ezt követően az újrajátszáson fogadta harmadosztályú ellenfelét, amelynek tétje nagy volt, hiszen a győztes az egy héttel ezelőtti sorsolás eredményeképpen az Arsenallal találkozhat az elődöntőben.


A Reading kezdte jobban a meccset, olyannyira, hogy a hatodik percben Robson-Kanu csúsztatásával meg is szerezte a vezetést, 1-0!A gólt követően egyből volt két veszélyes helyzete a Bradford Citynek, de Federici kapus védett. A Reading ráadásul pár perccel később újabb gólt szerzett. A vendégeknek ezúttal balszerencséjük is volt, hiszen egy védő lábán pattant meg a labda – át a kapus feje fölött. 9. perc, 2-0.Tíz perccel később Daniel Williams óriási lövését védte a bradfordi névrokon, Ben Williams. Az ezt követő tíz perc a durvaságról és a röpködő sárga lapokról szólt, nehezen viselték a vendégek, hogy hosszú menetelésüknek vége szakadhat az FA-kupában. Az első félidő le is pörgött, a hazaiak villámgyors duplájára nem érkezett válasz.


Az Erasmusszal Bradfordban tanuló egyetemista Tamás – aki februárban már nyilatkozott a VS.hu-nak a Bradford City sikerei kapcsán – lapunknak elmondta: 40-60 ember nézte a félidőben a város főterén a közvetítést, a többiek a közeli kocsmákban öblítették le a bekapott gólok miatt érzett keserű szájízt.A második félidő igazi angol focit hozott: széleken vezetett támadások, nem szép, de célravezető(nek tűnő) megoldások, rengeteg ütközés és sípszó jellemezte a játékot. A bíró a 62. percig tűrt, ekkor Felipe Morais borzasztó, nyújtott lábas szabálytalanságát „díjazta” piros lappal, végleg megpecsételve a Bradford City sorsát.A Reading hat perccel a kiállítás után máris gólra váltotta az emberelőnyt: Chalobah szerezte meg egy rossz felszabadítás után a labdát, amelyet nem lőtt el, hanem kitette Jamie Mackie-nek, aki mattolta Williams kapust, 3-0. A bradfordi főtéren ezt fél perc csend követte.Innentől a Reading nagyjából azt csinálta a pályán, amit akart. A 75. percben egy szurkoló is beszaladt, ott cigánykerekezett vagy ötször a pályán, mire összeszedték a rendezők. A Reading ezt követően eltilitolizott még negyed órán át, majd elkönyvelte, hogy április 18-án három órakor fogadja az Arsenalt az FA-kupa elődöntőjében. Utoljára egyébként 1927-ben jutott idáig a sorozatban a Reading, de döntőbe sosem.


A meccs összefoglalója


Az FA-kupa elődőntői (április 18, 15.00)

  • Aston Villa–Liverpool/Blackburn Rovers (az újrajátszás április 8-án, 19.45-től lesz Blackburnben)
  • Reading–Arsenal