Az Orbán-Simicska ellentétbe bukhat bele a Veszprém kézicsapata

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A legnagyobb állami cégek kihátrálhatnak a csaknem hárommilliárd forintból gazdálkodó Veszprém férfi kézilabdacsapata mögül – írja a Blikk.


Az egyik névadó szponzor, az MKB júliusban jelentette be, hogy megszünteti a Bajnokok Ligája-döntős együttes támogatását, és a jövőben csak az utánpótlásra költ, a napilap pedig úgy tudja, hogy most az MVM távozása is időszerű. Amíg a bank tíz év alatt kétmilliárdot utalt át az egyesületnek, a villamos művek kiszállása éves szinten akár 300-400 milliós mínuszt jelenthet. A cég logója hiányzott a csapat mezéről a hazai Szuperkupa-meccsen, és a Bajnokok Ligája-összecsapásokon sem került vissza a felirat.


„Rém egyszerű a helyzet. A klubnak döntenie kell, hogy a miniszterelnök Orbán Viktor, vagy a dúsgazdag vállalkozó, Simicska Lajos mellé áll,mert amióta ők ketten látványosan összekülönböztek, azóta az állami vállalatok kezdenek kihátrálni a klub mögül” – mondta egy névtelenséget kérő informátor a Blikknek.


Simicska vagy Orbán?


Simicska embere a klub elnöke, Fonyó Károly, tehát az ő szerepvállalása döntő lehet. Az első számú főnök a nyáron még optimistán nyilatkozott, nem lesz gond az MVM-mel, sőt reményei szerint nő majd a cégtől érkező támogatás. Ennek azonban egyelőre semmi nyoma. Sőt amíg korábban a csapat mezén rengetek szponzor neve látszott, mára szinte teljesen lecsupaszodott.


Így néz ki most a Veszprém meze


Az MVM a napilap érdeklődésére annyit válaszolt, egyelőre nincs mit közölnie. Kálomista Gábor, a Veszprém társelnöke annyit árult el, még mindig tárgyalnak a cég vezetőivel. „Új helyzet alakult ki az MKB kiválása után, így az MVM-mel is új megállapodásra van szükség. Ez ügyben tárgyalunk, de még nem sikerült megegyezni. Az sem titok, hogy más cégekkel is egyeztetünk” – mondta Kálomista.


És így nézett ki tavaly


Közben Horváth Gábor közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy a hétvégi, Flensburg elleni meccsen nemes egyszerűséggel kitessékelték a csarnokból. A világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó 14 éves korától tagja a veszprémi kézilabda klub jogelődjének, a Bakony Vegyész TC-nek, Magyarországon csak a Veszprémben játszott, visszavonulása óta elnökségi tag, ám Kálomista utasítására a biztonságiak erőszakkal kitoloncolták a VIP-részről. Egyúttal közölték vele: mostantól nemkívánatos személy a klubnál.


Kálomista Gábor nincs könnyű helyzetben


Kálomista társelnök közben az M4 Sport7fő című műsorában arról beszélt, hogy nincs edzőkérdés a csapatnál, noha Carlos Ortega menesztése után több komoly edző is bejelentkezett náluk. „Mi azonban az eddigi másodedzőt, Xavi Sabatét neveztük ki a vezetőedzőnek, aki ha bizonyít, miért ne maradhatna posztján?” – fogalmazott Kálomista. Hozzátette: nem kell kapkodni, és a játékoskeret is erős. A társelnök kitért rá, hogy nagyon bízik Sabatéban, a Flensburg ellen 28-24-re megnyert mérkőzésbe jól nyúlt bele, és jókor cserélt.