Az olaszokkal játszik vb-selejtezőt a magyar futsalválogatott

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A magyar futsalválogatott a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes olaszokkal játszik oda-vissza vágós párharcot a kolumbiai vb-részvételért.


A sorsolást pénteken, a Belgrádban zajló Európa-bajnokság helyszínén bonyolították le. A magyar csapat a decemberi, hazai rendezésű selejtezőtornán a második helyen végzett az ukránok mögött, így az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy valamelyik csoportelső vár rá tavasszal.


Az első mérkőzést március 20. és 23. között rendezik Magyarországon, a visszavágót április 10. és 13. között játsszák le Olaszországban. Az olaszok a most zajló Eb csoportkörében címvédőként 7-0-ra verték a cseheket és 3-0-ra az azerieket, a negyeddöntőben aztán váratlan, 5-2-es vereséget szenvedtek a kazahoktól.

„Az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk, ugyanis az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki. Az a célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, de természetesen ott sem mi lettünk volna az esélyesek” – mondta Trencsényi János, a válogatott csapatkapitánya a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának.

Az európai vb-selejtezők párosítása:
Szlovénia–Spanyolország
Szlovákia–Ukrajna
Lengyelország–Kazahsztán
Szerbia–Portugália
Fehéroroszország–Oroszország
Hollandia–Azerbajdzsán
Magyarország–Olaszország
A párharcok győztesei lesznek vb-résztvevők.