Az olasz vízilabdacsapat nyerte a Vodafone Kupát

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

Az olasz férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért ötödik alkalommal kiírt négycsapatos tornát a Margitszigeten, miután a szombati zárónapon legyőzte a magyar együttest.


A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda ötvenes medencéjében, telt ház, több mint háromezer ember előtt rendezett összecsapáson a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította világbajnoki címvédő hazai együttes rögtön az elején kétgólos hátrányba került (2-0). Sőt, emberelőnyből a harmadik gólt is a rivális szerezte, de erre már érkezett válasz: centerből Bedő Krisztián talált be (3-1).

A londoni olimpián ezüstérmes, tavalyelőtt világbajnoki negyedik, a 2014-es budapesti EB-n pedig éppen a magyarok mögött bronzérmes olaszok agresszív stílusa a folytatásban ideig-óráig érvényesült, a második negyed közepe táján aztán a válogatottba visszahívott, és ott 250. mérkőzését játszó Szivós Márton bombája már célba ért (3-2).

A harmadik játékrész elején sikerült egyenlíteni: Vámos Márton távolról váratlanul lőtt, labdája a jobb felső sarokba csapódott (3-3). Alig valamivel később a csapatkapitány Varga Dániel is távoli góllal jelentkezett, átvette a vezetést a magyar csapat (3-4). Nem maradt el azonban az olaszok egyenlítése, majd az utolsó szünet előtt kevéssel az ötödik vendéggól is megszületett (5-4).

A befejező nyolc percet egy messziről leadott sikeres olasz lövés vezette be (6-4). Varga Dániel hamar válaszolt, egyenlítés helyett azonban újból kétgólos lett a különbség, és ez megmaradt, mivel Vámos vízre pattintott bombájára is feleltek az olaszok (8-6).

A torna harmadik helyét az ausztrálok felett diadalmaskodó spanyolok szerezték meg.

Eredmény:

Olaszország - Magyarország 8-6 (3-1, 0-1, 2-2, 3-2)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Vámos 2-2, Bedő, Szivós 1-1