Az olasz maffia kokainját szállította a felborult Costa Concordia

Fotó: AFP / GIUSEPPE CACACE / AFP / GIUSEPPE CACACE

-

Hatalmas mennyiségű kokain volt a szerencsétlenül járt Costa Concordia fedélzetén – derítették ki a hatóságok a calabriai maffia telefonbeszélgetéseit lehallgatva. Az említett rakományt mégsem találták meg.


A 'Ndrangheta nevű bűnszervezet kábítószer szállítmánya is az óceánjárón volt, mikor az 2012 januárjában, 32 ember életét kioltva, felborult – írja a La Repubblicára hivatkozva a The Independent. A szindikátus tagjai után nyomozó hatóságok elcsípett telefonbeszélgetésekből derítették ki, hogy a Costa Concordia a maffia jelentős mennyiségű kokainját is szállította.


„A hajó, ami miatt az egész világ rajtunk röhög, még meg is szívatott minket” – mondja egy felvételen Michele Rossi, a 'Ndrangheta főnőke az egyik alárendeltjének. A Costa Cruises hajói mellett még a Norwegian Cruise Lines és az MSC nevű óceánjáró társaság hajóin is utaztattak a szervezett tagjai kábítószert. Az érintett hajók Európa, Észak-Amerika és a Karib-térség között közlekedtek – jelentették a firenzei nyomozóhatóságok, akik szerint a legénység néhány tagjának feltétlenül, de jó eséllyel a tiszteknek is tudnia kellett a törvénytelen rakományokról.