Az olasz belügyminiszter börtönbe zárná a béranyákat

Fotó: NurPhoto / Mauro Ujetto

-

Angelino Alfano szerint az új olasz törvények nagyon megkönnyítik, hogy a meleg párok gyermekhez jussanak béranyák segítségével. Börtönnel büntetné azt, aki pénzért hordja ki más gyerekét.


A belügyminiszter amellett kampányol, hogy a béranyákat is minősítsék szexuális bűnözőknek – Alfano ezzel próbálja ellensúlyozni azokat a reformokat, melyekkel Matteo Renzi miniszterelnök lehetővé tenné a meleg pároknak, hogy teljes jogú családot alapítsanak.


„Azt akarjuk, hogy a méhüket bérbeadókat is börtönnel lehessen sújtani, akárcsak a szexuális bűnözőket” – mondta Angelino Alfano szerdán. A béranyaság egyébként jelenleg is illegális Olaszországban, azonban az új törvények lehetővé teszik, hogy bárki örökbe fogadhassa a partnere biológiai gyermekét. Alfano szerint ezzel a homoszexuális párok könnyen gyermekhez juthatnának – írja a The Guardian.

„Ha Olaszország lehetővé teszi a melegeknek, hogy adoptálják a mostohagyereküket, már másnap aláírásokat fogunk gyűjteni, hogy egy népszavazással eltöröljük a törvényt” – nyilatkozta a belügyminiszter az Avvenire nevű, egyházi tulajdonú lapnak.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága tavaly elítélte Olaszországot, amiért nem biztosít megfelelő jogi védelmet a homoszexuálisok számára. Míg – akárcsak az olaszok nagy része – Alfano is támogatta a melegeket védő törvények beiktatását, azzal már nem értett egyet, hogy az azonos nemű párok házasodhassanak és családot alapíthassanak.

Alfano nézeteinek sok konzervatív követője van, nem utolsósorban a még mindig nagy befolyással rendelkező Vatikán melegellenes álláspontja miatt.