Az olasz bajnokságban is hasítana a paksi motoros

Fotó: MTI / Molnár Ádám

-

A dobogós eredmény elérését tűzte ki célul a hétvégi vallelungai idénynyitón a gyorsasági motoros olasz bajnokság 600 köbcentiméteres kategóriájában versenyző Gyutai Adrián.


Gyutai Adrián, a Korda Racing 25 éves motorosa számára jól sikerült a felkészülési időszak, az utóbbi napokban a verseny helyszínén tesztelte a Honda CBR 600-ast, amellyel jó köridőkre volt képes.

„Természetesen még van hova fejlődnöm, és javítanom kell az egész tempómon, de nagyon jól haladunk” – jelentette ki Gyutai, akire a nevezési lista alapján a kategóriájában 42 rivális vár.

A paksi versenyző a szezonnyitóról úgy vélekedett, mivel az időjárás megjósolhatatlan, a mezőnyben pedig sok a kiváló ellenfél, nehéz előre megmondani, mire lehet képes.

„Nagyon várom már az első versenyt, szeretnék jó eredményt elérni, nem is olyan titkolt vágyam, hogy végre dobogóra állhassak, illetve hogy az összetettben az év végén a legjobbak között végezzek” – mondta Gyutai, aki tavaly szeptemberben a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott Misanóban.

Az olasz bajnokság a dupla futamos idénynyitó után július első hétvégéjén Mugellóban folytatódik, majd július végén Misano, szeptember elején pedig Imola következik; a zárás október elején lesz Mugellóban.