Az olasz állami tévén népszerűsíthette maffiafőnök apját

Fotó: AFP / ITALIAN CARABINIERI

-

Giuseppe Salvatore Riina az olasz RAI televízión mutatta be könyvét, amely címe Riina, családi élet, és amely apjáról, az ország leghírhedtebb maffiafőnökéről szól. Toto Riina a szicíliai Casa Nostra fejeként 1993-ban került börtönbe.


Giuseppe Salvatore Riinávval, aki maga is elítélt maffiózó, a RAI televíziónak adott interjút, illetve bemutatta a könyvét, amelynek az árusítását egyébként több olasz kereskedés is megtagadta.


Az ifjabbik Riina nem ítélte el apját, aki több mint 150 gyilkosságot rendelt meg, amíg a szicíliai Casa Nostra vezetője volt. Toto Riina 1993-ban került börtönbe. Fia azt mondta, boldog gyermekkora volt, apja pedig "tisztelte a családot és a hagyományos értékeket".

A RAI vezetőit a műsor sugárzása után beidézte meghallgatásra az olasz parlament maffiaellenes bizottsága. Olasz politikusok és a maffia által elkövetett bűncselekmények áldozatai pedig elítélték az interjút.

"Nem érdekel, hogy Riina kezei simogatták a gyermekeit. Ugyanezeket a kezeket ártatlanok vére borítja", írta a Facebookon Pietro Grasso, volt maffiaellenes főügyész, aki jelenleg a szenátus elnöke.

A televízió népszerű műsorvezetője, aki az interjút készítette, azzal védekezett, hogy a műsor értéke, hogy bepillantást enged az olasz maffia életébe.


Non mi interessa se le mani di Riina accarezzavano i figli, sono le stesse macchiate di sangue innocente. Non guarderò Porta a Porta.

Közzétette: Pietro Grasso – 2016. április 6.