Az oktatáskutató azt kéri, ne hazudjanak Orbánék

-

Nahalka István nyílt levelet írt Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak és mindenkinek, aki azt állítja a pedagógusokról, hogy 18 százalékos béremelést követelnek. Mert az oktatáskutató szerint erről szó sincs.


Nahalka István nyílt levélben kéri a kormányt, ne közvetítsék azt, hogy a tanárok az eddig megkapott mellett még 18 százalékos fizetésemelést követelnek. Ezzel arra utal, hogy a kormány állítása szerint a Pedagógus Szakszervezet követeléseinek 25 pontja között vannak olyanok, amelyek összességében egy 18 százalékos béremelkedést vonnak maguk után. Szerinte azonban ez nem támasztható alá hiteles tényekkel, és fel is sorolja emellett az érveit.


Kijelenti, hogy a pedagógus bérek átlaga épphogy meghaladja az összes bérek átlagát, miközben továbbra is messze van a diplomások bérátlagától.

Ez jelenti az Önök számára azt, hogy megváltoztatták a pedagógusok életkörülményeit? Nem szabadna csodálkozniuk, hogy a másik oldalon ezt nem így látják. Ehhez képest én egy hallatlanul nagy önmérsékletnek tudom be, hogy a pedagógusok nem kérnek béremelést” – fogalmaz.