Az okosbringa még a kátyúkat is előrejelzi

Forrás: Ford

-

Azt még nem tudni, hogy szkennerrel, az internetre feltöltött aggyal vagy mágiával működik a Ford kerékpárja.


Harmadik elektromotoros rásegítéssel ellátott, számítógéppel kiokosított biciklijét jelentette be a Ford. A MoDe:Flex névre hallgató járgány összehajtható, mint egy Camping bicikli, így egy átlagos kocsi csomagtartójába is be lehet rakni.


Középen a legújabb típus


A rendes mountain bike méretű bicikli képes csatlakozni a felhasználó okostelefonjához, és azon keresztül útvonal-tervezési és időjárási adatokat tud letölteni. A szoftver ráadásul tudja vezérelni a bicikli motorját is, egy olyan ideálisan lusta rásegítést beállítva, hogy tekerés közben ne izzadjon le az ember.A Ford legizgalmasabb állítása azonban az, hogy a biciklihez járó Apple Watch alkalmazás rezgéssel figyelmezteti a kerékpárost a kátyúkra. A cég nem tért ki arra, hogy milyen módszerrel detektálja a bringa az úthibákat. Valószínűtlen, hogy a MoDe:Flex magától szkennelné végig az utat, azonban adatbázis sem nagyon van, amely részletes, egész Amerikát lefedő kátyúadatbázist adna.

A Ford korábbi modelljei – a MoDe:Me és a MoDe:Pro – rövidebb távok megtételére tervezett ingázó bringák voltak. Az új viszont teljes méretű, nagyobb távokon sem kényelmes, masszív gép.