Az NHB-hoz kerülnek a Buda-Cash ügyfelei

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

A bank egyedüliként indult a felszámoló pályázatán.


Az NHB Növekedési Bank Zrt. nyerte a Buda-Cash állományátruházására kiírt pályázatot. Így ha a Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyja a tavaly bedőlt brókerház felszámolójával, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-vel (PSFN) kötött szerződést, az ügyfelek újra rendelkezhetnek a felszámoló által kiadott eszközeik felett – közölte a bank.

A bank egyedüliként indult a pályázaton, ami – mint Drabik Zsolt, az NHB Bank vezérigazgatója elmondta – az intézményt is meglepte.

Az NHB Bank jelezte: felkészült a Buda-Cash-ügyfelek eszközállományának fogadására, az ügyfelek tranzakcióinak kezelésére, és a folyamat menetrendjéről, az állományátruházás elindulásának tényleges időpontjáról is tájékoztatást ad majd.

Az ügyintézéshez az NHB a saját képviseletei és bankfiókjai mellett közvetítők révén is országos elérést biztosít majd, és kiemelt célja, hogy az ügyfelek kiszolgálását a lehetős leggyorsabban bonyolítsa le – áll a közleményükben. A bank a vezető forgalmazója az Access Befektetési alapoknak is, ezeknek a forgalmazása a Buda-Cash felszámolása miatt közel egyéves kényszerszünet után a héten indult újra. Erről részletes információt az alapkezelő honlapján találnak az ügyfelek (www.access.hu).