Az NFL is vizsgálja Peyton Manning növekedési hormon ügyét

Fotó: AFP / TIMOTHY CLARY

-

A sajtóban megjelent híresztelések nyomán a liga is vizsgálatot indított Peyton Manning ellen.


A Denver Broncos visszavonulás előtt álló irányítójáról az Al Jazeera hírtelevízió készített leleplező szándékú riportot, melyben azt állítják, hogy Peyton Manning 2011-es nyaksérülése kezelése során növekedési hormonokat szedett, melyeket a felesége szerzett be egy texasi klinikáról.

Manning munkáltatója, a profi amerkiaifutball-liga (NFL) szabályzata tiltja a növekedési hormonok (human growth hormone, HGH) használatát. A szabályt megszegőkre négymérkőzéses eltiltás vár(na), de még soha nem találtak pozitív mintát.

Mindenesetre az NFL most vizsgálatot indít, aminek azonban aligha lesz eredménye a február 7-i Super Bowl előtt. A jubileumi 50. NFL-döntőben Manning csapata, a Denver Broncos az alapszakaszt megnyerő Carolina Panthersszel csap össze.

A 39 éves Manning a liga történetének egyik legnagyszerűbb irányítója, még annak ellenére is, hogy hosszú pályafutása során csupán egyetlen bajnoki címet nyert. Az idei szezonban azonban megdöntötte a legtöbb passzolt yard, és a legtöbb, hat pontot érő gól (touch down) passz rekordját is. Öt alkalommal választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP).