Az MVM reagált a vezérigazgató kirúgásáról szóló hírekre

-

Miután bejárta a sajtót a HVG értesülése, miszerint az MVM vezérigazgatójának, Baji Csabának a napokban e-mailben mondtak fel, az MVM kiadott egy közleményt, hogy a vezetői tisztségviselőkről minden esetben az MVM közgyűlése dönt.


Az MVM következő, június 29-i közgyűlésének két napirendi pontja közül az egyik a következőkről szól majd: „igazgatóság tagjainak/vezető állású munkavállaló(k) jogviszonyának megszüntetése, jogviszony létesítése, díjazás megállapítása, döntés személyi kérdésekben" - közölte az MVM.

A cég a közleményben kiemelte, hogy az MVM vezető tisztségviselőit, így a vezérigazgatóját is érintő kérdésekben a hatályos jogszabályok és az MVM alapszabálya értelmében a társaság közgyűlése, mint legfőbb szerv dönthet.


A HVG korábban úgy értesült, hogy Baji Csaba e-mailben kapta meg a felmondását a napokban és Csiba Péter válthatja a vezetői poszton, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt.

Baji Csaba menesztését a lap szerint már hónapok óta biztosra vették a piacon, és nem azért, mert az MVM az előző évi 32 milliárd forintos adózott eredmény után tavaly csaknem 8 milliárdos veszteséget hozott össze, hanem mert egyike a Simicska Lajos főoligarchához közel állóként elkönyvelt állami cégvezetőknek.