Az MTK nem tett szívességet a Fradinak

Fotó: MTI / IllyÈs Tibor

-

92 év óta először avathattak volna bajnokot márciusban az NB I-ben, ám az MTK győzelme áthúzta a Fradi számításait.


Az egyetlen vasárnapi NB I-es meccsen az Illovszky-stadionban fogadta az MTK a Debrecent. Ugyanezen a pályán az előző napon a Ferencváros 4-1-re elverte a Vasast, amivel hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé. A zöld-fehérek az 1923/24-es idény óta elsőként már márciusban bajnokok lehettek volna, ha az MTK vasárnap nem tud nyerni a Debrecen ellen, ám az MTK a montenegrói Darko Nikac első magyar bajnoki góljával győzni tudott.

A jövő héten a válogatott meccs miatt (a magyarok Horvátországot fogadják a Groupama Arénában) nem lesz forduló, a március harmincadikára tervezett kör pedig elmarad, így a Fradi lecsúszott a márciusi bajnoki címről. Legközelebb a Fradi a Honvédot, az MTK a Diósgyőrt fogadja majd.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
MTK Budapest–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Illovszky Stadion, 700 néző, v.: Bognár
MTK Budapest: Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai - Vass Á., Thiam - Gera D., Kanta (Baki, 90.), Hrepka (Deutsch, 94.) - Torghelle (Nikac, 26.)
DVSC-TEVA: Radosevic - Jovanovic, Mészáros, Brkovic (Szatmári, a szünetben), Korhut - Bódi (Coulibaly, 75.), Varga J., Holman, Szakály P. (Tisza, a szünetben), Horváth Zs. - Takács T.
gól: Nikac (63.)
sárga lap: Thiam (72.), illetve Szakály P. (37.), Tisza (73.), Korhut (74.)

A mérkőzés előtt az egy hete elhunyt Verebes Józsefről emlékeztek meg a csapatok és a nézők. A mesteredző többek között az MTK-val is nyert bajnoki címet. Alacsony színvonalú játékot hozott az első félidő, fordulás után a Debrecen aktívan kezdett, aztán mégis az MTK jutott előnyhöz úgy, hogy a csereként beállt Nikac egy hazaadás után megtámadta Radosevic kapust, aki rárúgta a labdát, amely aztán a kapuban kötött ki. A három pontot érő góllal az MTK megerősítette második helyét a tabellán.