Az MTK is meghajolt a hibátlan Fradi előtt

Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

-

Továbbra is százszázalékos a Ferencváros az NB I-ben, miután az ötödik fordulóban hazai pályán 2-0-ra verte az örökrangadón az MTK-t. A Groupama Arénában nem tudta még magyar csapat legyőzni a Fradit.


Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Ferencváros–MTK 2-0 (0-0)
gól
: Gera (53.), Böde (60.)


Az első félidőben jobbára a Ferencváros irányított, de veszélyes kontrákat vezetett a jól megszervezett MTK, ennek ellenére gól nem született.

A második félidőben ugyanez volt a játék képe, majd az 53. percben egy fantasztikus Gera-villanás következett: Leandro ívelte előre a labdát, már mindenki azt hitte, hogy hosszú lesz a passz, ám Gera akrobatikus mozdulattal átvette, majd éles szögből, közelről az addig remekül védő Hegedüs szemei közé bombázott. (1-0)A tipikus Gera-gól után néhány perccel jött egy tipikus Böde-találat. A csereként beállt Radó váltott ritmust, majd játszotta be a labdát a válogatott középcsatárnak, aki erőből befordult Bese mellett, és ballal a léc alá lőtt. (2-0) Az ötödik meccsén hatodik gólját szerző Böde ezzel továbbra is vezeti a góllövőlistát.


Győzelmével a Ferencváros továbbra is vezeti a tabellát, egyedüli százszázalékos csapatként. Ráadásul az Újpest botlásával növelte is az előnyét. A többi szombati meccs meglepetéseredményeit itt találja. A következő Fordulóban a Ferencváros Debrecenbe látogat.