Az MTI is közölt egy rövidhírt a Freedom House sajtójelentéséről

-

Csak kifelejtették, hogy Magyarország megint lejjebb került a rangsorban.


Az állami MTI kiadott kihozta a Freedom House 2016-os sajtószabadságjelentésének egy nagyon rövid kivonatát, amiben ez áll:

"Tizenkét éve nem volt olyan alacsony szinten a sajtószabadság a világ szinte összes országát tekintve, mint tavaly - állapította meg a Freedom House nevű, washingtoni székhelyű non-profit szervezet szerdán nyilvánosságra hozott éves elemzésében, amely a globális sajtószabadság állapotával foglalkozik.

A jelentésben a szervezet munkatársai elsősorban a közel-keleti térség és Törökország gyatrább sajtószabadságát ostorozzák. Magyarországot - mint az elmúlt években - a " részben szabad" kategóriába sorolták.

A jelentés szerint a világ lakosságának csak a 13 százaléka él olyan övezetben, ahol a sajtó teljesen szabadnak minősíthető."


Elfelejtik hozzátenni ezt:


Hogy Európában a 32. helyen állunk Bulgáriával együtt, globálisan pedig a 78. helyen. Az ország pontszáma 3 ponttal romlott tavaly óta. A Freedom House rövid jelentése Magyarországot a közmédia menekültekről szóló híradásai miatt marasztalja el.