Az MSZP vezérkara felajánlotta lemondását

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor / VS.hu / Zagyi Tibor

-

A katasztrofális választási eredmény után felajánlotta lemondását az MSZP országos elnöksége - ezt Mesterházy Attila pártelnök jelentette be. A lemondás elfogadásáról, illetve elutasításáról a párt szombati rendkívüli választmányi ülésén döntenek.


Mesterházy Attila kevéssel éjfél előtt tartott rövid sajtónyilatkozatában gratulált a Fidesznek a győzelemhez, és elismerését fejezte ki a a többi EP mandátumot szerzett pártnak is. A szocialisták szomorúan vették tudomásul az eredményt és csalódottak, amiért rosszabbul szerepeltek, mint várták.Ez újabb leckét ad a baloldalnak - fogalmazott a pártelnök. Szerinte újabb elemzésekre és stratégiára van szükség, ám a kudarcnak le kell vonni a konzekvenciáit is. Ennek első lépése az elnökség lemondásának felajánlása. - - A sajtótájékoztatónak csúfolt bejelentéshez felvonultak az elnökség tagjai is. Kérdés feltételére – akárcsak a parlamenti választást követően – ezúttal sem adtak lehetőséget.

A Fidesz-KDNP 12, a Jobbik 3, az MSZP 2, a Demokratikus Koalíció 2, az Együtt-PM 1, az LMP 1 mandátumot szerzett az európai parlamenti választáson vasárnap. A szocialisták így kettővel kevesebb képviselőt küldhetnek Strasbourgba, mint 5 évvel ezelőtt. Az MSZP-t országosan a Jobbik, míg Budapesten az Együtt-PM és a DK is legyőzte. Sovány vigasz, hogy a fővárosban legalább a Jobbikot megverték.


Ide kattintson tovább, ha több EP-választásos tartalomra kíváncsi

Az EP-választást élőben követheti percről percre: részvételi adatok, szavazó politikusok, Facebook-posztok és érdekességek, minden egy helyen – ide kattintva meg is nézheti. Igaz-e a legenda, hogy az Európai Parlamentben az MSZP- és Fidesz-képviselők egyetértenek a legtöbb kérdésben? Kik a legnagyobb ellenfelek az EP-ben? Mi folyik ott egyáltalán? Öt év több mint 7000 szavazásának elemzésével és vizualizációjával válaszolunk a kérdésekre. Három konkrét sztorit is megnézünk – ide kattintva olvashatja EP-snowfallunkat.