Az MSZP nem hisz a Fidesznek, továbbra is aláírásokat gyűjt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-


Azért gyűjt aláírásokat az MSZP a vasárnapi boltzárról kezdeményezett népszavazáshoz, mert nem hisz a Fidesznek. Ezt mondta az MTI szerint Tóbiás József, a párt elnöke az egyik budapesti aláírásgyűjtő ponton, a Nyugati téri aluljáróban tartott sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, azzal, hogy a fideszes többségű Országgyűlés kedden visszavonta az erre vonatkozó törvényt, "valójában azt a lehetőséget vették el, hogy a nép mondja ki, nincs szüksége a vasárnapi boltzárra".

Tóbiás szerint több kormánytag és Kósa Lajos frakcióvezető is kiállt a vasárnapi boltzár mellett. Ezért kell az MSZP-nek aláírásokat gyűjtenie, hogy "eszébe lehessen juttatni a miniszterelnöknek", hogy a társadalom többsége szabadon akar dönteni a saját hétvégéjéről.

Az Országgyűlés kedden szavazta meg a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló törvényt. Rogán Antal még hétfőn a kormányülés szünetében jelentette be, hogy kormány azt javasolja: a parlament vonja vissza a vasárnapi boltzárról szóló törvényt. Az MSZP népszavazási kezdeményezése így okafogyottá vált.