Az MSZP a választás előtt megállapodik Gyurcsánnyal

Fotó: István Hajdu

A szocialisták frakcióvezető-helyettese azt mondta egy tévéműsorban, hogy az MSZP a választások előtt megegyezik Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval.


"Mi bízunk Gyurcsány Ferenc bölcsebb belátásában, és a választás előtt meg fogunk tudni állapodni" - mondta Józsa István a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában. A szocialista politikus azzal kapcsolatban tette ezt a kijelentést, hogy Gyurcsány korábban azt mondta, december 10-éig kérje az MSZP a megfelelő fóruma felhatalmazását az együttműködési tárgyalásokhoz. Józsa a műsorban közölte, számítanak a Demokratikus Koalíció szavazóira, és Gyurcsány Ferenc kiszámíthatóbb lesz, ha közelednek a választások.


"December 10-e után üljünk, le nézzünk egymás szemébe. Melyikőtök lép vissza? Ki lesz a közös listának a vezetője? Hogyan lesz közös lista? Kik lesznek a közös képviselők? Ne panaszkodjatok! Ne vádaskodjatok! Ne koholt ügyekkel gyertek elő. Nézzünk egymás szemébe. És ha a végén meg tudunk állapodni, és már csak én vagyok a probléma, akkor gyerünk."
Gyurcsány Ferenc