Az MLSZ tisztázta, meddig marad Dárdai

Fotó: AFP / RONNY HARTMANN

-

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége, ahol Dárdai Pál szerződéséről, a telt házas magyar–görög Európa-bajnoki selejtezőről és Csányi Sándor új pozíciójáról is beszélt.


A szerződés november végéig él. A megállapodásban az van, hogy Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya november végéig

– mondta a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának szerződéséről Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke. Hozzátette: „Amikor a szerződést aláírtuk, akkor ő a Hertha U15-ös csapatának volt az edzője. Most, hogy sikeres a felnőtt csapatnál, el tudom képzelni azt, hogy a Hertha vezetői másképp gondolkoznak, de hogy másképp gondolkodjanak, és ebből valami legyen, ahhoz a mi hozzájárulásunk is szükséges”.

A görögök elleni mérkőzésre elkelt az összes jegy, ez az alelnök szerint nagy öröm. „Ha nagyobb kapacitású stadion állna rendelkezésünkre, még több jegyet lehetett volna értékesíteni. Régi tapasztalat az, hogy a közönség megadja a bizalmat, amikor a válogatott versenyben van, és a közönség úgy érzi, hogy a csapat odateszi szívét-lelkét, 100 százalékot nyújt azért, hogy eredményes legyen” – fogalmazott Berzi Sándor, aki szerint Dárdai Pál színre lépésével és az elért eredményekkel a szurkolók megérezték ezt.


Berzi Sándor MLSZ-alelnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Bernd Storck MLSZ-sportigazgatója beszélget a nézőtéren a Puskás Akadémia–Videoton FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. március 21-én


Berzi Sándor beszélt Csányi Sándor új UEFA-tisztségéről is. Mint mondta, az UEFA végrehajtó bizottsága 16 tagú (15 tag és a bizottság elnöke), kétévente nyolc mandátum jár le, ezúttal hét tagnak és az elnöknek járt le. Négy korábbi vb-tagot újraválasztottak, és hét új jelentkezőből három került be a bizottságba, közöttük az MLSZ elnöke is. „Elsősorban azért sikerült ez a választás, mert egy nagyon jó jelöltje volt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Csányi Sándor életútját, hátterét, a magyar labdarúgás elmúlt öt évének fejlesztéseit Európa-szerte ismerik, tehát tudták, hogy kicsoda. Ez nagyon megkönnyítette a lobbizásunkat, amelyet közösen az elnök úrral és más segítőkkel végeztünk” – mondta Berzi.

Hozzátette: „Nagyon sok országban jártunk, az volt a tapasztalatunk, hogy nagyon nagy örömmel vették azt, hogy egyáltalán elszánta magát. Nagyon nehezen szánta egyébként el magát, a határidő napján hozta meg a döntést, hogy adjuk be a jelölést. Részben időhiány miatt, nyilvánvalóan át kell tervezni a munkáját, a programjait, és hezitálás volt benne a tekintetben is, hogy vajon ez egy presztízsbizottság, vagy valóban lehet tenni”.


Miután meggyőztük arról, nem csak mi, hanem számosan külföldről is, hogy a végrehajtó bizottság egy aktív bizottság, amely meghatározza az európai labdarúgás működését, rendszerét, ezek után vállalta el, hogy jelölt legyen

– idézte fel az alelnök a megválasztás előtti időszakot.


Lájkolj minket a Facebookon!