Az MLSZ-t nem izgatja Tarsoly őrizetbe vétele

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Nincs ügyvezetője a Győri ETO FC Kft.-nek, a tulajdonost pedig csalás bűntette miatt őrizetbe vették, így veszélybe került a csapat NBI-es licence.


Amint arról csütörtökön beszámoltunk, lemondott a Győri ETO FC-t üzemeltető Győri ETO FC Kft. ügyvezető igazgatója, Ökrös András. A sportvezető így a jogszabályok értelmében legfeljebb 60 napig irányíthatja még az egyesületet, amennyiben a tulajdonos nem nevez ki más ügyvezető igazgatót a klub élére.


A tulajdonos, Tarsoly Csaba viszont előzetes letartóztatásba került csütörtök éjjel, amint az az alábbi videón is látszik.Tarsoly ügyvédje pénteken tájékoztatta a közvéleményt, hogy védencét csalás bűntette miatt, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. Az ügyvezetés hiánya és a vezető tisztségviselővel szemben folyamatban lévő büntetőeljárás ok lehet az NBI-es csapat licencének megvonására, amiről az idevonatkozó szabályzat 103. paragrafusának e) pontja rendelkezik – írja az NSO.


A lap kérdésére a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtószóvivője elmondta: az ETO tulajdonosai között nem szerepel Tarsoly Csaba neve, a labdarúgócsapatot ugyanis a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., valamint a Quaestor Invest Kft. működteti, így nincs eljárási kötelezettsége a szövetségnek. A licencengedélyt tekintve tehát nincs veszélyben az ETO, a csapat befejezheti a bajnokságot.

A győri klub két hete került nehéz helyzetbe, mivel az egyesületet tulajdonló Quaestor-csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. ezután csődvédelmet kért, az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. pedig azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.


Lájkolj minket a Facebookon!