Az MLSZ párbeszédet kezdeményez az ultrákkal

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyeztetést kezdeményez a drukkerekkel, hogy a szurkolói kártya bevezetését bojkottal ellenző csoportok visszatérjenek a stadionokba.


Erről Bánki Erik, az MLSZ elnökségének csütörtökön újraválasztott tagja beszélt a Pécsi Újság honlapjának, hozzátéve, hogy a névre szóló belépők rendszere megmarad, kisebb módosításokra azonban sor kerülhet.


Az érintett szurkolók a bojkottal saját magukat rekesztették ki a stadionokból, azt szeretnénk, hogy a tárgyalások eredményeképp közösen találjunk olyan megoldásokat, amelyek révén elő tudjuk segíteni a jó szándékú, csapatukért a helyszínen szorítani akaró drukkerek visszatérését

– idézte a honlap Bánki Eriket. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szervezet csütörtöki küldöttközgyűlésén – amelyen újabb öt évre újraválasztották – sikernek nevezte a szurkolói kártya bevezetését, és leszögezte, hogy a rendszer marad. Ugyanakkor hozzátette, a tiltakozásukkal „kapun kívül maradt drukkerek hiányoznak, de nem azok, akik balhézni akarnak”.


Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere – aki korábban többször is kritizálta a szurkolói kártyák rendszerét – ismét hangot adott elégedetlenségének. „»A klubkártyák és a Futballkártya bevezetése mindenképpen sikeres« – fogalmazott Csányi. Én meg csak arra várom szüntelen Csányi Úr válaszát: miért nem jöhet velem Újpest meccsre a Győr kártyával rendelkező barátom?” – tette fel a kérdést a polgármester csütörtökön.