Az M4 Sport történetének legnézettebb műsora lett a magyar-norvég

-

Ha nem is a fél ország, de a negyede azt nézte, ahogy a magyar válogatott elveri a norvégokat, és kijut az Európa-bajnokságra.


„Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés, amelyen a magyarok 44 év után harcolták ki a kontinensviadalon való részvételt” – írja közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Egyúttal bejelentették, hogy kizárólag az M4 Sport közvetíti a magyar csapat mérkőzéseit a 2016-os Európa-bajnokságról.
Hangsúlyozták, hogy az M4 Sport a vasárnapi közvetítés ideje alatt ezúttal is a legnézettebb adó lett, 2 millió 578 ezer néző kapcsolt a közszolgálati sportcsatornára a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, tehát még annál is többen, mint a szintén kiemelkedő nézettségű november 12-i norvég-magyar pótselejtező alkalmából. Ez közel egymillióval több nézőt jelent, mint a csütörtöki oslói mérkőzés egyébként kiváló 1,6 milliós adata.
A közleményben szerepel, hogy a vasárnap esti találkozón 2-1-es magyar győzelem született, így a nemzeti válogatott 3-1-es összesítéssel jutott ki a 2016-os viadalra. Hozzátették, hogy az M4 Sporton a héten többször is megismétlik a mérkőzést: hétfőn 23 órakor, kedden 21.45-kor, csütörtökön 8-kor, valamint szombaton 10.30-kor.