Az LMP képviselői is feketébe öltöztek

Fotó:

-

A politikusok az egészségügyi dolgozók iránti szolidaritásból mentek feketében a parlamentbe. A hétvégén az ápolónők elmaradt túlórapénzük miatt dolgoztak fekete ruhában. Egyiküket felszólították, hogy öltözzön át, inkább felmondott.


Feketébe öltözött az LMP frakció minden tagja, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a hétvégén feketében demonstráló egészségügyi dolgozókkal.


Szél Bernadett közösségi oldalán Ikotity István napirend előtti felszólalásából is idézett: "az LMP azt várja a kormánytól, hogy ne elfedni akarja a problémákat, hanem nézzen szembe velük és végre kezdjen hozzá a magyar egészségügy rendbetételének. A szakdolgozók tömeges elvándorlását meg kell állítani, mert a szakképzett munkaerő hiánya miatt már a biztonságos betegellátás van veszélyben."Közben egyre többen csatlakoznak az Ápoló/Nőkért – Feketében mozgalomhoz. A csoport felhívására a hétvégén több kórházban is fekete ruhás, vagy fekete karszalagos ápolók álltak munkába, hogy így fejezzék szolidaritásukat azzal a nővérrel, aki felmondott a Péterfyben, amiért nem engedték, hogy tiltakozzon. Hétvégén pedig a Normafánál tartanak tiltakozó megmozdulást.

Balog Zoltán humán miniszter az ATV-nek elismerte, hogy nem fizetik az ápolónők túlóráit a kórházak, miközben három hete a tárcája által végzett vizsgálat ennek éppen az ellenkezőjére jutott, vagyis arra, hogy a kórházak fizetnek.