Az ítéletidő miatt két megyében is korlátozásokat vezettek be

Fotó: MTI / Varga György

-

Kamionstop két Tolnában és Somogyban, a tehergépjárművek elől lezártak egy horvát határátkelőt és több vonat sem jár.


Somogy megye

A havazás miatt a horvát hatóságok lezárták a határt a berzencei átkelőnél a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel szerda éjjel. A rendkívüli időjárásra való tekintettel szerda 21 óra 30 perctől nem engedik be Berzencénél Horvátországba a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, azonban minden járművön ellenőrzik a téli gumik használatát.

A 7,5 tonna feletti járművek azonban nem csak a határon, hanem több úton sem haladhatnak. Az intenzív havazás miatt csúszóssá váltak az utak, ezért a 67-es főút 16-34 és 39-88, a 68-as főút 57-92, a 61-es főút 130-185, valamint a 65-ös főút 66-81 kilométerszelvényei közötti, továbbá a 610-es út kaposvári szakaszán elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását. (Frissítés: a megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint újra járhatnak a kamionok.)

A rendőrségi kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

Vonattal sem egyszerűbb a megyében, jelentős késésekkel kell számolni a hajnali, reggeli órákban öt Somogy megyei vonalon, ahol az ónos eső miatt a vasúti pályára dőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést. A Barcs és Középrigóc, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, Somogyszob és Nagyatád, valamint a Barcs és Babócsa közötti vonalakon nem közlekedhetnek vonatok.


Tolna megye

Az intenzív havazás során csúszóssá vált utak miatt Tolna megyében is elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedésének korlátozását csütörtök reggel öt órától - közölte a megyei főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az érintett teherautók kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását. A korlátozás visszavonásig érvényes.


Szerda este Zala megyében a 61-es úton is kamionstopot rendeltek el, de ott 4 óra 30 perckor feloldották már a tilalmat.