Az Iszlám Állam új taktikája: medvéket borotválnak

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Vagyis szakállakat. Merthogy a két szó között angolul csak egy betű a különbség. Az NBC rontotta el, az internetezők imádták a tévesztést.


Az Iszlám Állam harcosai medvéket borotválnak és civil otthonokban rejtőznek, hogy megússzák a légicsapásokat – írta az NBC twittere. A link erre az egyébként elég kemény sztorira mutat, aki rákattint, egyből megtudhatja, hogy mi áll a bizarr hír hátterében. A Twitteren azonban csak a cím látható.Aztán bő négy óra múlva jött a korrekció: nem medvéket (bears), hanem szakállakat (beards).
A helyesbítő twittet máris több mint kétezren „kedvencelték”, vagyis lájkolták, ami elég kiugró szám a bejegyzések néhány tucatos lájkszámaihoz képest. A sztori egyébként arról szól, hogy a dzsihadisták elkobozzák a civilek lakásait, beköltöznek, civil ruhákban járnak, akár még taxiba is ülnek, hogy így minél kisebb eséllyel célozzák őket a nyugati erők légicsapásai. Vagy ha őket is fenyegetik a támadások, akkor a civileket is – panaszolta egy civil megszólaló, aki Rakkából menekült Törökországba.