Az Iszlám Állam jelszavát karcolta egy ausztrál exkatona homlokába

Forrás: DABIQ

-

Egy ottani börtönben történt, a támadó egy 18 éves, szélsőséges nézeteket valló fiatal. Forró vízzel is leöntötte áldozata arcát.


Dzsihadista jelszót karcolt egy volt katona homlokába egy 18 éves Iszlám Állam-rajongó Ausztráliában, írja a Guardian. A fiatal az e4e (eye for an eye, szemet szemért) rövidítést, a terrorszervezet egyik jelszavának egy részletét véste a 40 éves férfira, akit kórházba kellett szállítani.


Mindez egy helyi börtön cellájában történt csütörtök délután, támadó és áldozata cellatársak voltak. Az igazgatót felfüggesztették. A hatóságok nyilatkozata szerint a tizenévest eleve egy magas kockázatú intézményben kellett volna elhelyezni, az eset után át is szállították egy ilyenbe. A gyanú szerint a támadó törülközőt is tett áldozata arcára, és forrásban lévő vizet öntött rá.

Ausztrália emellett elindított egy átfogó vizsgálatot a radikalizált fogvatartottak körülményeit illetően. Felmerült az is, hogy a fiatal szélsőséges nézeteit elég komolyan vették-e a hatóságok. A támadó májusban áll bíróság elé a tette miatt.