A francia rendőr megkéselését is az Iszlám Állam vállalta

Fotó: AFP / MATTHIEU ALEXANDRE

-

Ez volt az első terrorcselekmény november óta.


Lelőtték azt a férfit, aki halálra késelt egy rendőrt és az élettársát a Párizs közelében lévő Magnanville-ben. A támadó túszul ejtette a rendőr családját, a házat megrohamozó rendőrök csak a gyereket találták életben.

Az Iszlám Állam hírügynökségének számító Amak szerint a támadó az Iszlám Állam harcosa volt - ilyen közlemény jelent meg egyébként az orlandói vérengzés után is, akkori cikkünkben leírtuk, mit jelent ez valójában.

Szemtanúk szerint a támadó Allahot éltetve rontott a 42 éves rendőrre. Az áldozat nem volt egyenruhában, és a háza előtt késelte halálra.

Ez volt az első terrorizmushoz köthető incidens tavaly november óta. Akkor Párizsban a terroristák több helyszínen, koordinálva csaptak le, a legnagyobb mészárlás a Bataclan koncertteremben történt.Tudták, hogy radikális

A merénylőt 2013-ban 3 év börtönre ítélték, mert részt vette egy francia-pakisztáni dzsihadista hálózatban. A 25 éves Larossi Abballát hét társával együtt 2011-ben tartóztatták le, mert harcosokat toborzott és közvetített Pakisztánba - írja az MTI. Terrorcselekmény előkészítésében való bűnrészesség miatt ítélték 3 év börtönbüntetésre, amelyből két és fél év volt letöltendő.

Korábban köztörvényes bűncselekmények miatt is elítélték. Abballa néhány hónapja szabadult, azóta elvileg a terrorelhárítók megfigyelése alatt állt. Otthonában jelenleg is házkutatást tartanak.